EenVandaag over Bumetanide

In Nederland zijn er circa 70.000 mensen met hartfalen. Veel van deze mensen hebben baat bij krachtige plaspillen als Bumetanide. Apothekers moeten aan mensen die afhankelijk zijn van deze medicijnen, echter steeds vaker nee verkopen omdat ze niet leverbaar zijn. Dit leidt voor veel mensen met hartfalen tot serieuze problemen. Op een oproep van Harteraad onder haar achterban om ervaringen hierover met het TV programma EenVandaag te delen reageerde onder andere Anke van de Bos. In dit fragment vertelt Anke over de last die ze ondervindt als Bumetanide niet meer leverbaar is.

Harteraad vraagt op verschillende manieren aandacht voor problemen met de kwaliteit en beschikbaarheid van medicijnen. In het geval van Bumetanide zijn Kamervragen gesteld. Hierop wordt na de zomer een reactie van de minister verwacht. We houden de vinger aan de pols.

Slik je zelf medicijnen die binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn? Neem altijd contact op met je huisarts of apotheker en bespreek vervangende medicijnen. Stop niet zomaar. Het niet meer innemen van een medicijn kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid.

Heb je vragen of ervaringen die je met Harteraad wilt delen, bel ons dan op het nummer 088 11 11 661 of mail naar medicijnen@harteraad.nl

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief