e-Health week 2020: wat betekent dat voor jou?

Op 27 januari 2020 start de 4e jaarlijkse e-Health week. Ook Harteraad is daar aanwezig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de digitale zorg. Harteraad vindt het belangrijk dat je zelf grip hebt op je gezondheid. Dankzij e-health of online zelfzorg kun je veel functies van je lichaam zelf meten en in de gaten houden. Dat scheelt controles in het ziekenhuis of bij de dokter.

Thuismeten helpt jou om met meetapparatuur thuis belangrijke waarden zoals gewicht, bloeddruk en hartslag te meten. Deze geef je via een app of online programma door aan de arts of verpleegkundige. Zo kan de behandelaar volgen of deze waarden in orde zijn en wanneer nodig in overleg met jou de behandeling bijstellen.

e-Health en Harteraad

Harteraad is op verschillende manieren actief op het gebied van e-health. Lees er hieronder meer over:

  • Wil je weten of jij in aanmerking komt voor thuismeten? We geven hier antwoord op je vragen.
  • Harteraad is lid van het Vliegwiel voor Digitale Innovatie in de zorg. Dit samenwerkingsverband wil dat meer mensen de voordelen van goede digitale zorg kunnen ervaren.
  • We vroegen in aan mensen met hartfalen welke apps ze gebruiken en/of thuismeten. Lees er hier meer over.
  • We maakten samen met de PFNL een keuzehulp voor thuismeten hartfalen.
  • We gaan dit jaar weer het aanbod van thuismeten meten: in welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra wordt thuismeten aangeboden?
  • Wil je weten of jij in aanmerking komt voor thuismeten? We geven hier antwoord op je vragen.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief