Documentaire ‘De Slag om het vrouwenhart’ op tv

Hartproblemen worden bij vrouwen slechter herkend én minder goed behandeld dan bij mannen. Dat kost levens, laat de documentaire Vrouwenhart van Hella de Jonge zien. Hoe kan het beter?

De documentaire De slag om het vrouwenhart is op maandag 6 april om 20.25 uur bij NPO2 te bekijken (nu te zien op Uitzending Gemist). Voorafgaand aan de documentaire is op NPO1 om 19.00 uur een optreden van Hella de Jonge en Angela Maas (cardioloog) bij het tv-programma M. met presentator Margriet van der Linden (nu te zien op Uitzending Gemist vanaf 19:23:54).

Man en vrouw verschillen

Er zijn verschillen tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten. Zo spelen hormonen een rol en zijn bij vrouwen de signalen bij een hartinfarct vaker minder duidelijk. De hartproblemen die Hella de Jonge had, werden in 2016 pas herkend als hartproblemen. Bij Hella werden haar klachten afgedaan als psychosomatisch. Ze schreef er een boek over en maakte de documentaire De Slag om het Vrouwenhart. Nadat de documentaire succesvol in de filmhuizen draaide, is deze nu te bekijken op tv.

Deel je ervaring

In de (besloten) Facebookgroep Vrouwenhart kun je met anderen in gesprek gaan, over jouw ervaring en alles waar je tegenaan loopt.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief