Dennis Duiker versterkt Harteraad

Voormalig zorg- en welzijnsbestuurder Dennis Duiker (47) wordt per 1 februari onder andere verantwoordelijk voor innovatie en strategie bij Harteraad.

Dennis Duiker komt Harteraad versterken vanaf 1 februari 2019Duiker heeft als bestuurder van zorg- en welzijnsorganisatie MOvactor in Nieuwegein de eerstelijns zorg en welzijnsdienstverlening samengebracht. Als een van de bedenkers van de methode Welzijn op Recept bracht hij welzijn naar de huisartsenpraktijk. In het hele land wordt steeds meer volgens deze methode samengewerkt.

Daar voor werkte hij bij Amsterdam thuiszorg al aan diverse innovaties. Onder andere de preventieve zorg rondom de geboorte werd door hem in één programma geïntegreerd.

Ook bij Harteraad wordt Duiker verantwoordelijk voor vernieuwing. Hij gaat onder andere aan de slag om therapietrouw bij hartfalen en hartrevalidatie goed onder de aandacht van patiënten en behandelaren te krijgen.

Aan de slag gaan met je gezondheid

Duiker, die zelf een aangeboren hartaandoening heeft, zegt daarover: “Nauwelijks werd ik geïnformeerd over wat wel en wat niet goed voor mij was. Na mijn operatie in de jaren ’70 mocht ik van de artsen niet sporten. Lange tijd daarna bleven nieuwe inzichten over sporten en bewegen, gezonde voeding en therapietrouw onbekend.”

Duiker is er van overtuigd dat behandelen samen gaat met empoweren. “Empoweren is een rotwoord, maar iedereen begrijpt wat ik bedoel. Zodra je als patiënt je gesteund voelt door de dokter en aangemoedigd wordt om zelf aan de slag te gaan met je gezondheid, kan je nieuwe gezondheidsklachten echt voorkomen. Daar hoort natuurlijk goede en hedendaagse informatievoorziening bij. Ook daar ga ik mee aan de slag.”

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief