• Home
  • Nieuws
  • Carla, lid van Harteraad, vertelt over ervaringen met valsartan bij CBG Collegedag

Carla, lid van Harteraad, vertelt over ervaringen met valsartan bij CBG Collegedag

Nederlanders geven het rapportcijfer van een 7,9 als het gaat om het vertrouwen in hun eigen medicijnen. Maar is dat goed, of moet dat beter? Over deze vraag en andere onderwerpen rond het vertrouwen in medicijnen, is op de CBG Collegedag van 5 juni 2019 gediscussieerd. Op deze dag voor beleidsmakers, zorgverleners en patiënten trad ook ‘onze’ Carla op. Zij heeft helaas verschillende keren te maken gehad met vervuilde valsartan en dit heeft haar vertrouwen in medicijnen geen goed gedaan.

Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie, gaf bij de CBG Collegedag aan dat het systeem van geneesmiddelenvoorziening net een te strak gespannen elastiek is. Een klein foutje  kan er voor zorgen dat het vreselijk fout gaat en dat het vertrouwen in medicijnen geschaad wordt. Ze liet een filmpje  met enkele quotes van Carla zien om dit illustreren.

Bij het onderdeel ‘Het College Draait Door’  ging dagvoorzitter Elsemieke Havenga vervolgens in gesprek met Carla, Ton de Boer (voorzitter CBG), Gerard van Odijk (industrie), Marcel van Raaij (Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport) en  Ronald Jansen (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) over vertrouwen, het kwetsbare systeem en valsartan.

Harteraad en Hartstichting blijven dit onderwerp volgen en op de agenda houden. Bekijk hier het Valsartan dossier.