• Home
  • Nieuws
  • Bloemen voor patiënten op Wereld Trombose Dag in het Slingeland Ziekenhuis

Bloemen voor patiënten op Wereld Trombose Dag in het Slingeland Ziekenhuis

Trombose is een aandoening waarbij bloedstolsels in (slag)aders worden gevormd. Dat zorgt voor een verminderde bloedtoevoer en kan onder andere leiden tot een hart- of longinfarct of beroerte. Op de geboortedatum van de ‘ontdekker’ en vooraanstaande wetenschapper Rudolf Virchow vindt jaarlijks de ‘World Thrombosis Day‘ plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 13 oktober.

Bloemen van Harteraad

Op Wereld Trombose Dag krijgen de patiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem bloemen van Harteraad. Hiermee wil Harteraad, voor de derde keer op rij, aandacht besteden aan trombose en de gevolgen hiervan. De twee initiatiefnemers, Sylvia Roelofs en Koos van Staveren, zijn vrijwilligers van team Gelderland. Zij bezoeken de mensen met een hart- en vaataandoening aan het bed in het ziekenhuis.

Het idee om bloemen te brengen, ontstond in de vrijwilligersgroep van team Gelderland. Het Slingeland Ziekenhuis omarmt dit initiatief en de patiënten zijn blij met het bloemetje. Met een kaartje van Harteraad aan de (zoveel mogelijk door bloemisten in Doetinchem gesponsorde) bloemen bezoeken Sylvia en Koos patiënten. Dit leidt tot mooie, interessante gesprekken: met patiënten en hun naasten, maar ook met verpleegkundigen en met artsen.

Prettige samenwerking met Slingeland Ziekenhuis

De samenwerking met het Slingeland Ziekenhuis is al jaren prettig en constructief. Naast deze activiteit organiseert Harteraad regelmatig informatiebijeenkomsten in dit ziekenhuis, vooral over vaataandoeningen. Patiënten, naasten en andere belangstellenden worden dan geïnformeerd over een uiteenlopend scala aan vaataandoeningen. Wil je weten wanneer de volgende bijeenkomst plaatsvindt, meld je dan aan voor de nieuwsbrief of kijk bij de agenda.

Ook meedoen?

Op de oproep om op 13 oktober mee te helpen met het rondbrengen van de bloemen, hebben drie vrijwilligers gereageerd. Bedankt, wat fijn! Mocht je het ook leuk vinden om vrijwilligerswerk te doen, of wil je graag weten wat je nog meer kunt doen als vrijwilliger, meld je dan aan bij regioconsulente Maryke van der Kam.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief