• Home
  • Nieuws
  • Bloeddrukverlagend medicijn mogelijk kankerverwekkend

Bloeddrukverlagend medicijn mogelijk kankerverwekkend

Gedeelte productie Valsartan kankerverwekkendTijdens de productie in China is een bloedrukverlagend medicijn mogelijk besmet geweest met NDMA, een kankerverwekkende stof. Het is het goed te weten dat 60% van de productie bij apotheken inmiddels is teruggeroepen.

Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen is de kans dat je daadwerkelijk kanker krijgt bij gebruik van de verontreinigde medicijnen klein. Zo laat een eerste Europese analyse zien. Het RIVM zegt dat de kans vergelijkbaar is met het extra risico op kanker als gevolg van het regelmatig eten van geroosterd vlees.

Niet direct stoppen met Valsartan

In het bericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen tref je alle informatie over dit middel aan en een lijst met RVG nummers met Valsartan waar de vervuilde stof in zit. Het advies is om niet direct met het bloeddrukverlagende medicijn met Valsartan te stoppen.

Stel jouw vragen aan je zorgverlener

Heb je vragen wat je het beste kan doen, bel dan met de zorgverlener die jou dit middel heeft voorgeschreven. Harteraad houdt je op de hoogte over de verdere gevolgen en natuurlijk ook als we nieuwe informatie hebben.