• Home
  • Nieuws
  • Anke Vervoord stopt na 7,5 jaar als directeur bij Harteraad

Anke Vervoord stopt na 7,5 jaar als directeur bij Harteraad

Sinds februari 2016 is Anke Vervoord als directeur aan Harteraad verbonden. Op 1 augustus start ze bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in de rol van directeur-bestuurder.

Het bestuur is haar zeer erkentelijk voor haar bijdrage aan de ontwikkeling en positionering van Harteraad. Gerdy Schippers, voorzitter: “Anke heeft zich de afgelopen 7,5 jaar met volle overtuiging ingezet voor mensen met hart- en vaatziekten en hun omgeving. Het aantal mensen dat met Harteraad in verbinding staat is in die periode enorm gegroeid en daarmee de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op hun leven. Anke heeft de ontwikkeling geleid naar een ervarings- en datagedreven expertisecentrum voor het dagelijks leven met een hart- en vaatziekte.”

Anke Vervoord: “In de achterliggende periode zag ik hoe Harteraad zich ontwikkelde van traditionele patiëntenvereniging gericht op de leden, naar een organisatie voor alle mensen met hart- en vaatziekten. Harteraad richt zich op het leveren van een bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken in de zorg. Daar ben ik trots op. Ook op de samenwerking met de tienduizenden ervaringsdeskundigen, de professionals en vrijwilligers en de uiteenlopende partners in de zorg waarmee dit mogelijk werd.”

Continuïteit

Gerdy Schippers: “Het bestuur heeft naar aanleiding van het vertrek van Anke Vervoord besloten om de functie van directeur voor een ingeschatte periode van zes maanden interim in te vullen om de continuïteit te waarborgen. Het is een belangrijke rol binnen Harteraad, met een grote opdracht om samen met het team de omvorming tot datagedreven expertisecentrum voort te zetten. Daarom willen we voldoende tijd nemen en ons eerst beraden op het profiel voor de permanente opvolging.

Het bestuur waardeert Anke voor haar inzet en hetgeen zij heeft betekend voor Harteraad. Wij wensen haar alle goeds in de vervolgstap die zij zet bij het NFK.”

Voor nadere inlichtingen kan contact worden opgenomen met het bestuur via email bestuur@harteraad.nl.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief