• Home
  • Nieuws
  • Onderscheiding voor ROW Expertisecentrum

Onderscheiding voor ROW Expertisecentrum

Het ROW Expertisecentrum van het Antoniusziekenhuis heeft de zeldzame Angel Award ontvangen, omdat het zich al jarenlang nationaal en internationaal onderscheidt met zijn enorme expertise en kennis op het gebied van de ziekte van Rendu-Osler-Weber, ook wel HHT genoemd.

De uitreiking vond plaats tijdens de Nationale Conferentie Zeldzame Aandoeningen op 28 februari 2018, waar patiënten, zorgverleners, onderzoekers, zorgverzekeraars, overheid en industrie bijeen kwamen. De VSOP (de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties voor zeldzame en genetische aandoeningen in Nederland) organiseerde dit jaarlijkse evenement voor de tiende keer. Hoogtepunt van deze dag is de uitreiking van de Zeldzame Angel Awards aan personen en organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor mensen met een zeldzame aandoening. Het ROW Expertisecentrum werd beloond met één van de awards.

Prijs opgedragen aan oprichter

Longartsen Hans-Jurgen Mager en Repke Snijder van het St. Antonius Ziekenhuis namen de Angel Award in ontvangst en droegen de prijs op aan Kees Westermann, de grondlegger van het ROW Expertisecentrum. In hun speech bedankten zij niet alleen de collega’s van het ROW-team, maar ook Harteraad voor de bijzonder prettige samenwerking en de inspanningen voor patiënten met deze zeldzame aandoening. Ook bedankten ze alle patiënten voor het vertrouwen dat zij in het centrum stellen.

Longartsen Mager en Snijder van het St. Antonius Ziekenhuis nemen de Angel Award in ontvangst. Zij dragen de prijs op aan Kees Westermann, de grondlegger van het ROW Expertisecentrum.

Dr. Westermann

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief