• Home
  • Nieuws
  • Al je gezondheidsgegevens bij elkaar in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Al je gezondheidsgegevens bij elkaar in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een levenslang online hulpmiddel om grip te houden op je eigen gezondheidsdata: van behandeling tot medicatie, onderzoeksuitslagen en inentingen. Het gaat om apps en websites die mensen – jong of oud, chronisch ziek of gezond – gebruiken om eigen gezondheidsgegevens te verzamelen, te beheren en te delen. Er is nu een keuzehulp beschikbaar, die het jou gemakkelijker maakt om een PGO te kiezen.

Gegevens bekijken en beheren

Je kunt in je PGO gezondheidsgegevens van verschillende zorgverleners verzamelen, dus zowel van de diëtist als de cardioloog, apotheker of huisarts. Je kunt deze gegevens niet alleen bekijken, maar ook beheren, delen en er informatie aan toevoegen. Bijvoorbeeld eigen meetgegevens zoals je bloeddruk, gewicht of hartslag. Maar ook correspondentie met je arts, zoals e-mails of brieven.

Het grote voordeel van je eigen PGO is dat jij regie hebt over de informatie en wie deze inziet. Zo kun je zorgen dat zorgverleners (of naasten) die informatie krijgen die jij belangrijk vindt en de afstemming tussen je zorgverleners bevorderen.

Welke PGO kies je?

PGO’s moeten aan bepaalde eisen voldoen. De goedgekeurde PGO’s vind je in de DigitaleZorgGids. De keuzehulp helpt je te bepalen welke PGO het beste bij jou past.

Kijk voor meer informatie en ervaringen op de website van Patientenfederatie Nederland.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief