• Home
  • Agenda
  • Webinar: Telebegeleiding bij hart-, vaat- en longziekten

Webinar: Telebegeleiding bij hart-, vaat- en longziekten

Versneld opstarten en opschalen

Digitale zorg is nu belangrijker dan ooit. Maar hoe zorg je voor snelle opschaling, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Hoe helpt telebegeleiding bij het inrichten van de zorg? Collega’s met ervaring beantwoorden al je vragen tijdens het webinar voor zorgprofessionals.

Door de coronapandemie is digitale zorg belangrijker dan ooit. Chronische zorg moet worden gecontinueerd om de veiligheid van patiënten te waarborgen én om enorme wachttijden te voorkomen. Veel ziekenhuizen in Nederland waren al bezig met (het starten van) telebegeleiding. Maar hoe zorg je nu voor snelle opschaling, of waar begin je als je nog niet begonnen was? Hoe helpt telebegeleiding bij het inrichten van de zorg? Het Vliegwiel voor digitale innovatie, Harteraad, Hartstichting, NVVC en de DCVA organiseren een webinar om hulp te bieden bij deze vragen.

Webinar terug kijken

Het webinar vond plaats op 25 mei 2020. Je kunt op de website van het Vliegwiel het webinar terug kijken (let op: je moet je eerst registreren). Tijdens het webinar vertellen zorgprofessionals uit vier ziekenhuizen over verschillende vormen van telebegeleiding, het vinden van financiering, het kiezen van een leverancier en het bereiken en ondersteunen van patiënten. Het gaat om de volgende ziekenhuizen en sprekers:

  • Alrijne ziekenhuis: Jorne Grolleman, kwartiermaker centrum voor digitale zorg
  • Franciscus Gasthuis en Vlietland: Hans in ’t Veen, longarts
  • IJsselland ziekenhuis: Rianne Hofman, hartfalenverpleegkundige
  • Maastricht UMC+: Hans-Peter Brunner-La Rocca, cardioloog

Het webinar wordt geleid door Anke Vervoord, directeur van Harteraad.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor zorgprofessionals zoals medisch specialisten, huisartsen, hartfalen- en longverpleegkundigen en voor professionals die vanuit de organisatie (ziekenhuis/zorggroep/regio) de start of opschaling van telebegeleiding projectmatig ondersteunen zoals bestuurders, (innovatie)managers, projectleiders, CNIO’s en de CMIO’s.

datum:
ma 25 mei 2020
tijd:
15:30
Aanmelden