Webinar ‘Sinustrombose’

Bij trombose denken de meeste mensen aan een trombosebeen of -arm, maar je kunt het ook in je hersenen krijgen. Een sinustrombose is trombose in de hersenen. Een bloedprop blokkeert dan de afvoerende bloedvaten of aderen in de hersenen. Dit veroorzaakt onder andere hevige hoofdpijn, verlammingsverschijnselen en epileptische aanvallen.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Tijdens dit webinar gaan Jonathan Coutinho, beroerte neuroloog in het Amsterdam UMC en Anita van de Munckhof, onderzoeker in het Amsterdam UMC, in op de diagnose en behandeling van een sinustrombose, het herstel en restverschijnselen op korte, middellange en lange termijn. Ook zal er in worden gegaan op herhaling en erfelijkheid. Omdat juist veel vrouwen een sinustrombose krijgen, zullen de sprekers tot slot meer vertellen over zwangerschap en hormonen en het risico op het krijgen van sinustrombose. Aan het einde van het webinar zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden.

Meld je nu aan

Het webinar is gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden via deze link. Je ontvangt dan bij aanmelding direct een link, waarmee je het webinar op donderdag 24 november kunt volgen met je smartphone, tablet of computer. Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail ze naar webinar@harteraad.nl Tijdens het webinar kunnen vragen gesteld worden via een chatfunctie.

datum:
do 24 nov 2022
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
locatie:
Thuis
plaats:
Online
prijs:
€0
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief