• Home
  • Agenda
  • Webinar ‘Lipoproteïne(a), een risicofactor voor hart- en vaataandoeningen’

Webinar ‘Lipoproteïne(a), een risicofactor voor hart- en vaataandoeningen’

Lipoproteïne(a), afgekort Lp(a), is een cholesteroldeeltje in de bloedbaan dat bij kan dragen aan aderverkalking. Een verhoogde Lp(a)-waarde (voornamelijk erfelijk bepaald) is een risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Tijdens het webinar zal prof. dr. Erik Stroes, internist vasculaire geneeskunde in het Amsterdam UMC, vertellen wat (verhoogd) Lipoproteïne(a) is, hoe het werkt en hoe vaak het voor komt. Daarnaast zal hij vertellen over welke risico’s er zijn en wat de impact is op het totaal cardiovasculair risico. Tot slot gaat hij in op de behandeling en de relatie tot bijvoorbeeld Familiaire Hypercholesterolemie.

Daarna zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden.

Meld je aan

Het webinar is gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden via deze link. Je ontvangt dan bij aanmelding direct een link, waarmee je het webinar kunt volgen.

Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer. Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail ze naar webinar@harteraad.nl Tijdens het webinar kunnen vragen gesteld worden via een chatfunctie.

datum:
di 13 dec 2022
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
locatie:
Thuis
plaats:
Online
prijs:
€0
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief