• Home
  • Agenda
  • Webinar ‘Inzichten en ontwikkelingen rondom aneurysma in de buik’

Webinar ‘Inzichten en ontwikkelingen rondom aneurysma in de buik’

Een aneurysma is een plaatselijke verwijding of uitstulping van een bloedvat. De doorsnede van het bloedvat is dan meer dan anderhalf keer zo groot als normaal. Aneurysma’s kunnen in alle bloedvaten voorkomen. Bijvoorbeeld in bloedvaten van de hersenen, kransslagaders of het deel van de aorta in de buik of in de borstholte. Ze komen het meest voor in de buikslagader. Dan heet het een aneurysma van de abdominale aorta of AAA. Dit webinar gaat in op hoe een buikaneurysma wordt behandeld, maar ook hoe onderzoek bijdraagt om een buikaneurysma in de toekomst te voorkomen.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Vaatchirurg dr. Jorg de Bruin en onderzoekers Ingrid van der Pluijm en Jeroen Essers, allen werkzaam in het Erasmus MC, nemen je mee in het thema ‘Nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom aneurysma in de buik’. Er wordt ingegaan op de huidige (technische) behandelmogelijkheden rond aneurysma in de buik, het goed en duidelijk in beeld brengen van het buikaneurysma en op onderzoek op cel en genetisch niveau. Daarna zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden.

Meld je aan

Het webinar is gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden. Je ontvangt dan bij aanmelding direct een link, waarmee je het webinar later kunt volgen.

Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer.

Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail ze naar webinar@harteraad.nl

datum:
di 24 jan 2023
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
locatie:
Thuis
plaats:
Online
prijs:
€0
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief