• Home
  • Agenda
  • Webinar ‘Intimiteit en seksualiteit na een hartaandoening’

Webinar ‘Intimiteit en seksualiteit na een hartaandoening’

Het krijgen van een hartaandoening is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Veel dagelijkse dingen zijn nu niet meer zo vanzelfsprekend. Je leefstijl verandert, je werk, maar ook binnen je relatie moet je misschien nieuw evenwicht vinden. En we praten er misschien niet zo makkelijk over: maar intimiteit en seksualiteit wordt veel mensen ook anders. Onzekerheid komt veel voor. Zoals: kan mijn lichaam dit nog wel? Zie ik er nog wel mooi uit met mijn littekens? Of misschien heb je niet meer zoveel zin, maar zit je hier wel echt mee. Het zijn onderwerpen die we liever voor ons zelf willen houden, maar het kan juist helpen om erover te praten. Of in dit geval een webinar te volgen, waarbij alleen de sprekers in beeld zijn.

Wat leer je tijdens dit webinar?

Onderwerpen die onder andere besproken worden tijdens dit webinar zijn: inspanningsbezorgdheid, mentale bezorgdheid, gebruik van medicijnen en seksualiteit. Je krijgt ook tips hoe je beter seksueel contact kan krijgen met je partner. Tot slot geven we je bruikbare handvatten om het gesprek aan te gaan met je zorgverlener over dit onderwerp. Sprekers zijn drs. Hester Pastoor, psychotherapeut-seksuoloog, verbonden aan het Erasmus MC en dr. Philippine Kiès, cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Meld je aan

Het webinar is gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden. Je ontvangt dan bij aanmelding direct een link, waarmee je het webinar later kunt volgen.

Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer.

Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail ze naar webinar@harteraad.nl

datum:
do 9 mrt 2023
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
locatie:
Thuis
plaats:
Online
prijs:
€0
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief