Online bijeenkomst

Vrouwelijke hormonen en hartklachten

Als vrouw heb je te maken met veel schommelingen in hormonen: tijdens de menstruatiecylus en voor langere tijd tijdens de zwangerschap of in de overgang. Heb je op latere leeftijd hartklachten ontwikkeld, dit kan zomaar te maken hebben met jouw zwangerschap. Heb je na de overgang opeens last van bijwerkingen van de medicijnen die je al lange tijd gebruikt? Hormonen kunnen dit veroorzaken. Dr. Jeanine Roeters vertelt je over het leven van een vrouw en de schommelingen in hormoonspiegels. Ze staat stil bij de invloed van hormonen op het ontwikkelen van specifieke hartklachten en het optreden van bijwerkingen van medicijnen.

Dr. Jeanine Roeters van Lennep, internist vasculaire geneeskunde in het ErasmusMC, geeft een inleiding op het onderwerp. Esther van Bijnen, ervaringsdeskundige Vrouwenhart, zal daarna haar verhaal doen. Na beide sprekers zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Het webinar is gratis, maar meld je wel hier van te voren aan. Je ontvangt dan van te voren een link waarmee je het webinar kan volgen.
Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer.

Stel je vraag

Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail deze naar webinar@harteraad.nl

datum:
di 15 jun 2021
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
plaats:
Thuis online
prijs:
gratis, wel aanmelden
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief