• Home
  • Agenda
  • Regeneratieve geneeskunde als oplossing voor hart- en vaatziekten

Regeneratieve geneeskunde als oplossing voor hart- en vaatziekten

Op donderdag 5 maart 2020 ben je van harte welkom in Utrecht om mee te praten over het baanbrekende onderzoek van RegMed XB. In 2016 sloeg een aantal gezondheidsfondsen, universiteiten en bedrijven de handen inéén om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor genezing van enkele chronische ziektes. Dit leidde tot de oprichting van RegMed XB, waar inmiddels 5 universiteiten en bijna 25 bedrijven zijn aangesloten. Met als doel: een grote stap zetten richting genezing van nierfalen, hart- en vaatziekten, artrose en diabetes type 1. En wel op een manier die bijdraagt aan betaalbare en zinnige zorg.  Een mooie ambitie, maar hoe moet die zorg er eigenlijk uit zien? 

In één middag word je bijgepraat over de laatste stand van zaken én kun je meepraten over de manier waarop patiënten worden betrokken bij de verschillende onderzoeken (bij RegMed XB noemen we dit Moonshots). Je kunt zelf aangeven naar welk onderzoek je voorkeur uitgaat.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar inschrijving is verplicht. Na inschrijving ontvang je alle details over de locatie. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij! Het programma op hoofdlijnen vind je hieronder.

Programma

12.00 uur: Inloop met registratie en ontvangst

12.30 uur: Algemene lezing: Wat is regeneratieve geneeskunde? Hoe gebruikt RegMed XB dit? Wat is de rol en betekenis voor patiënten?

13.30 uur: Pauze

13.50 uur: Keuze uit 4 sessies, opgedeeld naar ziektebeeld. Informatie en discussie over de projecten:

  1. Nier Moonshot – de eerste stap naar een functionele mini-nier, voorgezeten door de Nierstichting
  2. Cardiovasculaire Moonshot – het regenereren van een hart, voorgezeten door de Hartstichting
  3. Artrose Moonshot – op weg naar een levend kunstgewricht, voorgezeten door ReumaNederland
  4. Diabetes type 1 Moonshot – de eerste menselijke test van een levende kunst-alvleesklier, voorgezeten door het Diabetesfonds

15.20 uur: Einde bijeenkomst

Voor vragen of meer informatie: events@regmedxb.com

datum:
do 5 mrt 2020
tijd:
12:00
eindtijd:
15:20
locatie:
wordt bekend gemaakt na aanmelding
plaats:
Utrecht
Aanmelden