Online bijeenkomst

Leefstijl: bewegen en gezonde voeding

Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Wist je dat een groot deel van de chronische ziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl? In dit webinar krijg je praktische tips om je leefstijl te veranderen.

Ciska Gijsbers, GLI leefstijlcoach bij CIS Leefstijlcoaching in Oosterblokker (gemeente Hoorn) en Michel Hanssen, SVH meesterkok en auteur van de ‘Spice Wise’ boeken, geven een inleiding op het onderwerp. Daarna zal er voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden.

Dagelijks bewegen

Voldoende beweging geeft energie, zorgt voor een fitter lichaam en helpt tegen stress. Door bewegen krijg je:

  • een verlaging van de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten met 25 – 30%;
  • meer uithoudingsvermogen;
  • een betere bloeddruk;
  • en beter lipidenprofiel (cholesterol);
  • betere kwaliteit van leven.

Dagelijks bewegen of sporten is goed voor iedereen. Ook als je een hart- of vaataandoening hebt. Regelmatig bewegen verkleint de kans op verslechtering van je aandoening. Het kan zelfs een nieuw incident voorkomen. Inspanning van lage intensiteit is vaak al effectief.

Een ander groot onderdeel van leefstijl is de voeding. Gezond eten is goed voor je hart. Het verlaagt je bloeddruk, verkleint je kans op hart- en vaatziekten en je blijft ook nog eens gemakkelijker op gewicht.

Aanmelden

Het webinar is gratis, maar meld je wel hier van te voren aan. Je ontvangt dan van te voren een link waarmee je het webinar kan volgen.
Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer.

Stel je vraag

Heb je vooraf vragen over het onderwerp? Mail deze naar webinar@harteraad.nl

datum:
ma 17 mei 2021
tijd:
20:00
eindtijd:
21:00
plaats:
Thuis online
prijs:
gratis, wel aanmelden
Aanmelden

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief