• Home
  • Agenda
  • Hart&Vaatcafé Capelle aan den IJssel: Familiaire Hypercholesterolemie

Hart&Vaatcafé Capelle aan den IJssel: Familiaire Hypercholesterolemie

Op donderdag 21 november organiseert het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel in samenwerking met Harteraad een Hart&Vaatcafé over: Familiaire Hypercholesterolemie.

Ben je bekend met FH, Familiaire Hypercholesterolemie ofwel erfelijk hoog cholesterol? Dan is het prettig de achtergronden van deze aandoening nog eens uitgelegd te krijgen. En om over het leven met FH van gedachten te wisselen met lotgenoten. Wat is het verschil met ‘gewoon’ hoog cholesterol? Wanneer moet je je DNA laten testen? Wat zegt de familiegeschiedenis? Moet je je kinderen ook laten testen? En wat betekent aanpassen en volhouden van de leefstijl en langdurig medicijngebruik? Allemaal vragen waar je graag antwoord op krijgt.

Programma

19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Opening en welkom
19.35 – 20.00 uur: Presentatie dr. E.L.E. de Bruijne en het stellen van vragen
20.15 – 20.30 uur: Pauze
20.30 – 21.30 uur: Onder begeleiding van een deskundig gespreksleider in groepjes verder praten en met medepatiënten ervaringen delen

Locatie en aanmelden

Het Hart&Vaatcafé vindt plaats in het IJsselland ziekenhuis. De bordjes wijzen je de weg vanaf de hoofdingang naar de IJssellandzaal.
Deelname is gratis, aanmelden is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dat doe je door onderstaand formulier in te vullen.

datum:
do 21 nov 2019
tijd:
19:30
locatie:
IJssellland ziekenhuis, IJssellandzaal, Prins Constantijnweg 2
plaats:
Capelle aan den IJssel