• Home
  • Nieuws
  • Afdeling Cardiologie van Bravis ziekenhuis: ‘Waardering voor vrijwilligers Harteraad’

Afdeling Cardiologie van Bravis ziekenhuis: ‘Waardering voor vrijwilligers Harteraad’

De vrijwilligers van Harteraad kom je overal tegen. Vrijwilligers Paul en Jet von Burg bezoeken maandelijks de patiënten op de afdeling Cardiologie van het Bravis ziekenhuis. Zij gaan langs de patiënten, informeren hen over Harteraad, bieden een gastlidmaatschap van Harteraad aan en beantwoorden vragen. Vanaf september 2018 doen ze dit op één locatie in Roosendaal. De afdelingen Cardiologie van het Bravis ziekenhuis zijn namelijk verplaatst en samengevoegd in Roosendaal, waardoor er een grote klinische afdeling Cardiologie is ontstaan.

De gerenoveerde afdeling valt in smaak bij de mensen die er liggen. Het zijn mooie ruime kamers waar niet langer vier, maar drie patiënten liggen. Zij hebben een grote tafel om aan te zitten, een eigen tv en goede sanitaire voorzieningen. Voor patiënten die bijvoorbeeld een zwaar hartinfarct hebben doorgemaakt en hun rust nodig hebben, of voor de oudere patiënt, beschikt de afdeling over tien eenpersoonskamers. Op de verpleegafdeling worden mensen opgenomen met hartproblemen of hartklachten. Dat zijn mensen met pijn op de borst, die een hartinfarct hebben gehad, vocht vast houden omdat het hart onvoldoende werkt of die revalideren na een hartoperatie in het Amphia ziekenhuis. In het Bravis ziekenhuis vinden onderzoeken plaats, zoals hartkatheterisatie, echo van het hart en fietsproeven.

Vrijwilligers geven informatie

“Het bezoek van Paul en Jet van Harteraad wordt zeer op prijs gesteld. Zij geven de patiënten informatie over hoe het nu verder gaat na een opname met een hartaandoening”, aldus Jos van de Lande en Yvonne Adriaansen, teamleiders Cardiologie.

Op 19 september 2019 organiseren we een Hart&Vaatcafé in het Bravis ziekenhuis. Informatie hierover volgt t.z.t. op de agenda van Harteraad en via lokale media.

Teamleiders Cardiologie Yvonne Adriaansen & Jos van de Lande

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief