Activiteiten Wereld Trombose Dag 2018

Wereld Trombose Dag logo

Op 13 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor trombose. Voor veel mensen is trombose nog een onbekende en soms ook onbegrepen probleem. Trombose is één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Eén op de vier mensen in Nederland overlijdt aan de directe of indirecte gevolgen van veneuze of arteriële trombose. Naast het trombosebeen en longembolie, is ook een hart- en herseninfarct een vorm van trombose. Daarom doet Harteraad ook mee aan Wereld Trombose Dag.

Een greep uit onze activiteiten:

Bloemen voor patiënten op Wereld Trombose Dag in het Slingeland Ziekenhuis

Op Wereld Trombose Dag krijgen de patiënten in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem bloemen van Harteraad. Hiermee willen we aandacht besteden aan trombose en de gevolgen hiervan. De twee initiatiefnemers, Sylvia Roelofs en Koos van Staveren, zijn vrijwilligers van ons team in Gelderland. Lees meer over dit initiatief.

Wereld Trombosedag in Maastricht

Het Hart+Vaatcentrum van het Maastricht UMC+ organiseert op het Vrijthof op 13 oktober van van 10 tot 15 uur activiteiten om aandacht te vragen voor trombose en de gevolgen van trombose. Ook Harteraad is hier aanwezig. Woon je in de buurt? Ga voor informatie en advies naar de informatiestand van Harteraad!

Lotgenotencontactmiddag Trombose zaterdag 17 november

Deel je ervaringen over trombose met anderen en meld je hier aan voor de Lotgenotencontactmiddag Trombose op zaterdag 17 november in Soesterberg.

Ook trombose?

Heb jij ook trombose en wil je ervaringen uitwisselen, een vraag stellen of je verhaal delen? Praat mee in onze Facebookgroep

 

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief