Achter de schermen bij Harteraad

Harteraad zet zich al weken in om mensen met een hart- of vaataandoening te ondersteunen tijdens dit coronatijdperk. Zo zijn er veelgestelde vragen en antwoorden beschikbaar gemaakt, tips opgesteld om na te denken over behandelwensen en verschijnt de nieuwsbrief veel vaker dan normaal. Maar ook ‘achter de schermen’ wordt hard gewerkt aan allerlei corona-zaken om ervoor te zorgen dat de belangen van mensen met een hart- of vaataandoening worden behartigd tijdens de coronacrisis.

Harteraad adviseert

Harteraad is er niet alleen voor haar achterban, maar ook voor allerlei zorginstanties die de zorg in Nederland coördineren. Zo adviseert Harteraad de Inspectie van Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorginstituut Nederland over het opstarten van de zorg. Ook is hier veel contact over met media, zoals de NOS. Ons advies geven wij op basis van de enquêtes die worden uitgezet onder de achterban.

Een kleine greep van werkzaamheden door Harteraad rondom het Coronavirus:

  • Overleg met de Nederlandse Zorgautoriteit over opstarten van reguliere zorg
  • Contact met Patiëntenfederatie Nederland en beroepsorganisatie voor apothekers (KNMP) over maatregelen tegen medicijntekorten
  • Meewerken aan Leidraad Nazorg voor patiënten die niet op de IC hebben gelegen
  • Infomeren van het Europese Hart Netwerk
  • Reactie naar het RIVM samen met Hartstichting en Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie over risicogroepen

Harteraad magazine

Het Harteraad magazine verschijnt eind mei. Door de coronacrisis heeft het uitbrengen van het magazine vertraging opgelopen. In het magazine vind je een extra katern. Hierin lees je meer over de ervaringen van andere mensen met een hart- of vaataandoening en wat hen juist in deze periode helpt.

Overzicht in dossier corona

Wil je de veelgestelde vragen over corona en onze andere activiteiten rond corona bekijken? In het dossier corona houden we dit overzichtelijk voor jou bij.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief