• Home
  • Nieuws
  • Aanpak coronavaccinatie: dit doet Harteraad

Aanpak coronavaccinatie: dit doet Harteraad

Harteraad krijgt veel vragen van mensen met een hart- of vaataandoening over de vaccinatiestrategie. Harteraad vindt het belangrijk dat mensen duidelijkheid krijgen hierover en dat perspectief wordt geboden. Zeker omdat een deel van de mensen met hart- en vaatdoeningen al sinds maart 2020 in zelfisolatie zit.

Belangenbehartiging mensen met hart- of vaataandoening

Ondanks dat Harteraad niet alles kan beïnvloeden, zijn we achter de schermen hard bezig om jouw belangen te vertegenwoordigen. We bespreken jouw knelpunten en vragen met relevante organisaties. We maken ons sterk voor een aantal groepen binnen de hart- en vaataandoeningen om die groepen een passende plek te geven binnen de vaccinatiestrategie. We nemen hierin het voortouw en trekken op met andere organisaties.

Ook is Harteraad actief lid van de Patiëntenfederatie Nederland. Deze organisatie onderhoudt namens patiëntenorganisaties nauw contact met het ministerie van VWS. Punten die we onder de aandacht brengen zijn:

  • Voorrang in de coronavaccinatie voor mensen met een medische indicatie en hoog risicogroepen*. Zo ondersteunen wij de dringende oproep aan minister Hugo de Jonge om alle mensen met een medisch risico uiterlijk begin mei te vaccineren.
  • Aandacht voor goede informatievoorziening vanuit de overheid.

Beantwoorden van vragen

Bij Harteraad komen veel vragen binnen over het gebruik van antistolling en het coronavaccin. Daarom organiseren we op 14 april een online bijeenkomst Antistolling en vaccineren

Daarnaast beantwoorden we jouw vragen via de Harteraadlijn, onze communities en via e-mail

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

We blijven ons inzetten voor jouw belangen en we streven er naar om jou de meest recente informatie en perspectief te bieden. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

*Uitleg volgorde vaccinatie

De aanpak van het vaccinatieprogramma van de overheid richt zich op het voorkomen van ernstige ziekte en sterfte door corona. Mensen worden van oud naar jong uitgenodigd voor een vaccinatie. Mensen die ouder zijn dan 60 jaar hebben een verhoogd risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door corona. Daarnaast zijn er mensen die door een bepaalde aandoening een hoger risico hebben dan hun leeftijdsgenoten. Zij worden daarom eerder gevaccineerd: de medische (hoog)risicogroepen. Lees er hier meer over >>

Wil je meer weten over corona en hart- en vaataandoeningen?

Ga naar ons dossier

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief