Ziekte van Behçet

De ziekte van Behçet is een chronische aandoening met langdurige en terugkerende ontstekingen. De ziekte van Behçet is een vorm van vasculitis, een auto-immuunziekte met onbekende oorzaak.

Meer medische informatie over de ziekte van Behçet? Kijk dan eens op een van onderstaande pagina’s of neem contact op met de Infolijn Hart en vaten.

Brochure voor patiënten om aan de huisarts te geven
Informatiefolder van Harteraad
Folder van de NVDV Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie
Expertisecentrum Erasmus MC
Vasculitis Stichting
Reumafonds

Praktisch
Als vaatpatiënt wil je de beste zorg en behandeling. De huisarts verwijst je door naar een ziekenhuis waar een arts onderzoek en behandeling start. Kiezen voor een ziekenhuis dat goede vaatzorg biedt? Bij een ziekenhuis met ons Vaatkeurmerk – Harteraad weet je dat je goed zit.

Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door 4 vragen te beantwoorden. Je kunt  ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Of op je koelkast hangen, zodat je af en toe weer ziet: daar doe ik het voor.

Ervaringen delen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Sluit je aan bij Harteraad.

Jaarlijks organiseert Harteraad de Landelijke Vaatdag. In 2018 zal deze in het najaar plaatsvinden. Ook worden er regelmatig Hart&Vaatcafé’s georganiseerd, kijk op onze agenda.

Ook naasten kunnen hun ervaringen delen via Naasten in Beeld.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief