Vaatkeurmerk

Vaatkeurmerk Harteraad

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Met het Vaatkeurmerk willen we de kwaliteit van behandeling van zorg verbeteren en jou, jouw zorgverleners en zorgverzekeraars informeren over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Via een keuzewebsite vind je snel ziekenhuizen in jouw buurt met het Vaatkeurmerk.

Zoek een ziekenhuis met het Vaatkeurmerk

Kwaliteitscriteria
Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Bekijk hier de criteria voor het Vaatkeurmerk 2018.

Vaatkeurmerk 2018
In 2018 vond actualisatie van het Vaatkeurmerk plaats. De toekenning Vaatkeurmerk 2018 is gebaseerd op de gegevens van verslagjaar 2017 die de ziekenhuizen via het Transparantieportaal openbaar hebben gemaakt. Nieuw was dat de gegevens met betrekking tot complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden van aneurysma-operaties getoond worden op de website.

Bekijk de lijst met ziekenhuizen die het Vaatkeurmerk 2018 hebben.

2017: Chirurg Marnix de Fijter van het ETZ ontvangt het Vaatkeurmerk van Jet en Paul von Burg, coördinatoren van ons regioteam West-Brabant.

Meer lezen over ervaringen van iemand anders met vaatziekten? Bekijk dan de ervaringsverhalen over aneurysma of etalagebenen of halsslagadervernauwing.

Deel je ervaring

Het Vaatkeurmerk geeft een goede indruk van de kwaliteit van de zorg in de Nederlandse ziekenhuizen op het gebied van vaatzorg. Maar we zijn ook benieuwd hoe jij als patiënt die zorg ervaart. Meld hieronder jouw ervaring met het ziekenhuis en de behandeling die jij ontvangen hebt.

Jouw ervaring wordt niet getoond op de website. Harteraad kan jouw ervaring (anoniem) gebruiken om voor de belangen van vaatpatiënten op te komen.