Syndroom van Henoch Schönlein

De ziekte van Henoch Schönlein kenmerkt zich vooral door rode vlekjes op de huid. De wanden van de kleine bloedvaatjes worden door het eigen afweersysteem aangevallen; vooral de huid, de darmen en de nieren kunnen worden aangedaan. De ziekte van Henoch Schönlein is een vorm van vasculitis, een auto-immuunziekte met onbekende oorzaak.

Meer medische informatie over de ziekte van Henoch Schönlein? Kijk dan eens op onderstaande pagina of neem contact op met de Infolijn Hart en vaten.

Vasculitis Stichting

Praktisch
Als vaatpatiënt wil je de beste zorg en behandeling. De huisarts verwijst je door naar een ziekenhuis waar een arts onderzoek en behandeling start. Kiezen voor een ziekenhuis dat goede vaatzorg biedt? Bij een ziekenhuis met ons Vaatkeurmerk – Harteraad weet je dat je goed zit.

Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door 4 vragen te beantwoorden. Je kunt  ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Of op je koelkast hangen, zodat je af en toe weer ziet: daar doe ik het voor.

Ervaringen delen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Sluit je aan bij Harteraad.

Jaarlijks organiseert Harteraad de Landelijke Vaatdag. In 2018 zal deze in het najaar plaatsvinden. Ook worden er regelmatig Hart&Vaatcafé’s georganiseerd, kijk op onze agenda

Ook naasten kunnen hun ervaringen delen via Naasten in Beeld.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief