Slechte doorbloeding maag-darmstelsel (maagdarmischemie)

Bij maagdarmischemie is er sprake van een of meer vernauwingen in de darmslagader. De oorzaak kan onder meer slagaderverkalking zijn. Wil je medische informatie voorkant brochure doorbloeding maagdarmstelselover vernauwing van de halsslagader? Kijk dan eens op een van onderstaande pagina’s of neem contact op met de Infolijn Hart en Vaten.

Medisch Centrum Twente over maag-darmischemie
Lees de brochure over het maag-darmstelsel van Harteraad

Praktisch
Als vaatpatiënt wil je de beste zorg en behandeling. De huisarts verwijst je door naar het ziekenhuis waar een vaatchirurg het onderzoek en de behandeling start. Kiezen voor een ziekenhuis dat goede vaatzorg biedt? Bij een ziekenhuis met ons Vaatkeurmerk – Harteraad weet je dat je goed zit.

Zelf aan de slag om risicofactoren voor hart- en vaatziekten aan te pakken? Lees in onze brochure Aanpak van risicofactoren hoe je dit kunt doen en wie je kunnen helpen. Het werkboek ‘Individueel Zorgplan Vitale Vaten’ kan je helpen om aan de slag te gaan met het aanpassen van je leefstijl. Je kunt met behulp van het werkboek samen met je zorgverlener bepalen wat je gaat doen om je risicofactoren te verkleinen. De vorderingen noteer je in het werkboek. Je kunt het ‘Zorgplan Vitale Vaten’ downloaden. Bekijk hier een voorbeeld van een ingevuld boekje.

Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door vier vragen te beantwoorden. Je kunt ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Of op je koelkast hangen, zodat je af en toe weer ziet: daar doe ik het voor.

Ervaringen delen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Sluit je aan bij Harteraad.

Jaarlijks organiseert Harteraad de Landelijke Vaatdag. In 2018 zal deze in het najaar plaatsvinden. In 2017 is de Landelijk Vaatdag in samenwerking met het Rijnstate in Arnhem georganiseerd. Ook worden er regelmatig Hart&Vaatcafé’s georganiseerd, kijk op onze agenda.

Ook naasten kunnen hun ervaringen delen via Naasten in Beeld.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief