Ritmestoornissen vanuit de hartkamers

Samen met het LUMC hebben we een digitale patiënteninformatietool ontwikkeld voor mensen met ritmestoornissen uit de hartkamers. In deze patiënteninformatietools krijg je antwoord op veel vragen:

Kamerritmestoornissen VT/VF: Ventrikeltachycardie en ventrikelfibrilleren zijn beide ritmestoornissen uit de kamers van het hart, die ernstige gevolgen kunnen hebben. Een VT (ventrikeltachycardie) is een snelle en regelmatige hartritmestoornis uit de hartkamers. VF (ventrikelfibrilleren) is elektrische chaos in de hartkamers.

Kamerritmestoornissen PVC’s: PVC’s (premature ventriculaire complexen) zijn hartritmestoornissen en ook wel bekend als ‘overslagen’ of ‘extra slagen’ uit de hartkamers. PVC’s zijn extra slagen die ontstaan door  een spontane extra prikkel vanuit de hartkamers.

Ervaringen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Kijk bij op Facebook voor contact met gelijkgestemden. Sluit je aan bij Harteraad.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief