Lange QT-syndroom (LQTS)

LQTS is een erfelijke hartritmestoornis. Soms wordt dit ook het Romano-Wardsyndroom genoemd. LQTS is zeldzaam en krijg je omdat de overdracht van elektrische prikkels over de hartspier is verstoord. LQTS kan verschillende gevolgen hebben. Sommige mensen hebben er geen last van. Bij anderen leidt de aandoening tot gevaarlijke hartritmestoornissen. Bij LQTS is er meestal een verlengde QT-tijd te zien op het hartfilmpje. Vandaar de naam ‘lange-QT-syndroom’. Soms is de afwijking moeilijk te zien. Het ECG kan dan niet aantonen of iemand aanleg heeft voor LQTS. Een mogelijke genetische afwijking is door DNA-onderzoek vast te stellen. Wil je meer medische informatie? Kijk dan eens op een van onderstaande pagina of neem contact op met de Infolijn Hart en Vaten.

QTDrugs.org (Engelstalig)
Hartstichting.nl

Praktisch

Je hebt te horen gekregen dat je kindje een hartafwijking heeft. Wat zijn de gevolgen, wat staat jullie te wachten? Op Hartvrienden.nl krijg je betrouwbare informatie, praktische tips en de ondersteuning die jij nodig hebt.
Harteraad helpt je om je dagelijks leven weer zo goed mogelijk op te pakken.

Ervaringen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Kijk op facebook voor contact met gelijkgestemden. Sluit je aan bij Harteraad.