Leven met een hoge bloeddruk

Zo’n 1 op de 3 Nederlanders heeft een hoge bloeddruk. Boven de 60 jaar zijn het er zelfs 2 op de 3. Harteraad komt op voor de belangen van al deze mensen, waaronder jij. Waar je ook tegenaan loopt, bij ons sta je er niet alleen voor.

Webinar ‘Leven met medicijnen voor hart- en bloedvaten’

Als je een hart- of vaataandoening hebt, dan is de kans groot dat je medicijnen gebruikt. Dat kan even wennen zijn. Je moet er namelijk steeds aan denken. Wat als je het een keer vergeet, is dat erg? Of misschien heb je wel last van bijwerkingen. Hoe ga je hiermee om? Kortom: hoe richt je je leven in als je medicijnen gebruikt? Wat ook veel mensen niet weten is dat een apotheker veel voor je kan betekenen. Maar wat precies? In dit webinar geven twee Service Apothekers adviezen en tips. Bekijk het webinar ‘Leven met medicijnen voor hart- en bloedvaten’.

Webinar ‘Gezonde voeding’

Als je een hart-, vaat- of nieraandoening of diabetes hebt, dan krijg je meestal ook meteen te maken met voedings- en leefstijladviezen. In dit webinar besteden we aandacht aan gezonde voeding en leefstijladvies voor mensen die te maken hebben met één of meerdere van bovengenoemde aandoeningen. Soms is voedingsadvies op maat van een gespecialiseerde diëtist nodig, maar er zijn ook heel veel adviezen die voor al deze aandoeningen waardevol zijn. Bekijk het webinar ‘gezonde voeding’.

Webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’

Als je een chronische aandoening krijgt, komt er veel op je af. Niet alleen op medisch, maar ook op mentaal vlak is er vaak veel te verwerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met fysieke achteruitgang, angst, emoties, onzekerheid, medische tegenslagen en vermoeidheid? En hoe is de impact op je relatie, gezin en/of sociale leven? Samen met Nierpatiënten Vereniging Nederland en Diabetesvereniging Nederland heeft Harteraad dit webinar gegeven over de emotionele gevolgen en de impact van leven met een chronische aandoening. Bekijk het webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’.

Leven met met hart- of vaatziekte

Leven met een hart- en vaatziekte kan soms moeilijk zijn. Misschien voel je je onzeker, emotioneel of kwetsbaar. Wij willen er in deze lastige periode graag voor je zijn. Neem eens een kijkje op onze Leven met pagina, waar we praktische tips delen over het aanpassen van je leefstijl, medicijngebruik, weer aan het werk gaan en de omgang met je naasten.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief