Hersenbloeding

Een hersenbloeding ontstaat door een scheurtje in een bloedvat. Een beroerte door een hersenbloeding komt veel minder vaak voor dan een herseninfarct. Bij een hersenbloeding stroomt er bloed uit een gescheurd bloedvat in of rond de hersenen. Het bloed hoopt zich op en duwt het hersenweefsel weg. Hierdoor raakt het hersenweefsel beschadigd.

Wil je medische informatie over een hersenbloeding? Kijk dan eens op een van onderstaande pagina’s:

Hersenstichting.nl
Hartstichting
Thuisarts.nl

Praktisch

Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door 4 vragen te beantwoorden. Je kunt ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Of op je koelkast hangen, zodat je af en toe weer ziet: daar doe ik het voor.

Edwin van de Sar Foundation zet projecten gericht op bewegen in om mensen met hersenletsel te ondersteunen.
Hersenbloeding.nl, een organisatie die begeleiding geeft aan mensen met hersenletsel.
Thuisarts.nl: Ik herstel van een hersenbloeding.

Brochure Goede zorg na een CVA/TIA: in deze brochure staat beschreven welke zorg en behandeling iemand die een CVA heeft gehad en/of naaste kan verwachten. Bij de CVA zorg zijn vaak veel verschillende zorgverleners en instanties betrokken. In de brochure wordt hiervan een overzicht gegeven. Er staan ook tips in om de zorg zo goed mogelijk te maken. De informatie in de brochure is gebaseerd op de Zorgstandaard CVA/TIA.

Problemen met lopen.
Problemen met gevoel, beweging en kracht in arm en hand.

Ervaringen delen
Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Sluit je aan bij Harteraad. Kijk ook op facebook voor contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Toon Willemse vertelt in dit filmpje hoe het met hem gaat. Hij heeft een hersenbloeding gehad.
Hersenletsel.nl organiseert o.m. bijeenkomsten voor mensen met hersenletsel.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief