Hartrevalidatie

voorkant flyer HartrevalidatieHartrevalidatie is een behandelprogramma voor alle mensen die behandeld zijn voor een hartaandoening. Hartrevalidatie helpt voor een sneller en beter herstel en geeft je weer vertrouwen in je lichaam. Hartrevalidatie vindt plaats in het ziekenhuis of revalidatiecentrum. Voor deelname is een verwijzing van de cardioloog of huisarts nodig. Daar mag je je arts om vragen. Ook als het al langer geleden is dat je een hartaandoening hebt gehad of behandeld bent.

Meer weten over hartrevalidatie? Kijk dan op onderstaande pagina’s of neem contact op met de Infolijn Hart en vaten.

Medische informatie

  • Hartstichting
  • Thuisarts
  • Multdisciplinaire richtlijn hartrevalidatie. In de richtlijn staan aanbevelingen voor zorgverleners over hoe zij goede zorg kunnen verlenen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aangevuld met kennis en ervaringen van zorgverleners en patiënten. De richtlijn helpt zorgverleners om samen met de patiënt beslissingen te nemen.

Media

Bekijk en link naar onze Youtube filmpjes:

Felix over zijn hartrevalidatie
Rianne over zijn hartrevalidatie
Herbert over zijn hartrevalidatie
Cardioloog Roderik Kraaijenhagen over hartrevalidatie

Praktisch

Harteraad helpt je om je dagelijks leven weer zo goed mogelijk op te pakken. En Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door vier vragen te beantwoorden. Je kunt ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Gebruik ‘Wat er toe doet’ om te bepalen wat jij uit hartrevalidatie wilt halen.

Ervaringen delen

Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Zodat we samen sterker staan. Sluit je aan bij Harteraad.

Wist je dat…

Harteraad en de Hartstichting op het gebied van hartrevalidatie samenwerken? Hierover lees je meer op de pagina over het samenwerkingsprogramma.