Leven met een hartinfarct

Zo’n 34.000 mensen komen er jaarlijks in Nederland in het ziekenhuis terecht met een hartinfarct. Mannen krijgen vaker dan vrouwen een hartinfarct: 6 op de 1.000 mannen per jaar, en 3 op de 1.000 vrouwen per jaar.

Harteraad komt op voor de belangen van mannen en vrouwen met een hartaanval. Want waar je ook tegenaan loopt, bij ons sta je er niet alleen voor.

Ervaringen lezen over een hartinfarct: lotgenotencontact

Wil je graag ervaringen uitwisselen met anderen die met een hartinfarct te maken hebben gehad? En dus precies weten wat je doormaakt? Dat kan in onze Facebook-community voor mensen met een hartinfarct.

Gui (nu 33) was 30 toen hij een hartinfarct en een hartstilstand kreeg. Hij heeft lang moeten relativeren en is niet meer de oude. Daarom waardeert hij des te meer wat hij nog wel heeft en kan. Lees het ervaringsverhaal van Gui.

Webinar ‘Leven met medicijnen voor hart- en bloedvaten’

Als je een hart- of vaataandoening hebt, dan is de kans groot dat je medicijnen gebruikt. Dat kan even wennen zijn. Je moet er namelijk steeds aan denken. Wat als je het een keer vergeet, is dat erg? Of misschien heb je wel last van bijwerkingen. Hoe ga je hiermee om? Kortom: hoe richt je je leven in als je medicijnen gebruikt? Wat ook veel mensen niet weten is dat een apotheker veel voor je kan betekenen. Maar wat precies? In dit webinar geven twee Service Apothekers adviezen en tips. Bekijk het webinar ‘Leven met medicijnen voor hart- en bloedvaten’.

Webinar ‘Gezonde voeding’

Als je een hart-, vaat- of nieraandoening of diabetes hebt, dan krijg je meestal ook meteen te maken met voedings- en leefstijladviezen. In dit webinar besteden we aandacht aan gezonde voeding en leefstijladvies voor mensen die te maken hebben met één of meerdere van bovengenoemde aandoeningen. Soms is voedingsadvies op maat van een gespecialiseerde diëtist nodig, maar er zijn ook heel veel adviezen die voor al deze aandoeningen waardevol zijn. Bekijk het webinar ‘gezonde voeding’.

Webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’

Als je een chronische aandoening krijgt, komt er veel op je af. Niet alleen op medisch, maar ook op mentaal vlak is er vaak veel te verwerken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met fysieke achteruitgang, angst, emoties, onzekerheid, medische tegenslagen en vermoeidheid? En hoe is de impact op je relatie, gezin en/of sociale leven? Samen met Nierpatiënten Vereniging Nederland en Diabetesvereniging Nederland heeft Harteraad dit webinar gegeven over de emotionele gevolgen en de impact van leven met een chronische aandoening. Bekijk het webinar ‘Emotionele gevolgen en impact van leven met een chronische aandoening’.

Lees ook:

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief