Coarctatio aortae

Coarctatio aortae, kortweg een coarctatie, is een aangeboren vernauwing in de grote lichaamsslagader (aorta). De vernauwing in de aorta bevindt zich enkele centimeters boven het hart. Vaak wordt deze in de eerste 3 weken al ontdekt bij baby’s. Bij lichte vormen pas op latere leeftijd.

Wil je medische informatie over Coarctatio aorta? Kijk dan eens op een van onderstaande pagina’s.

Hartstichting.nl
Concor.net
Hartwijzer

Praktisch
Je hebt net te horen gekregen dat je kindje een hartafwijking heeft. Wat zijn de gevolgen, wat staat jullie te wachten? Ouders van een kind met een hartafwijking, de hartenwijzers van Harteraad, geven je betrouwbare informatie. Deze buddies geven praktische tips en de ondersteuning die jij nodig hebt.

TikkieRing, stoere bedels, via het kinderhartcentrum, als steun voor kinderen.
Patiëntenvereniging PAH.
Om je vraag te stellen aan een specialist is er de Cyberpoli.nl.

Wat er toe doet helpt je duidelijk te maken wat belangrijk is in je leven. Dat doe je door 4 vragen te beantwoorden. Je kunt ‘Wat er toe doet’ gebruiken voordat je gesprekken aangaat en keuzes gaat maken over jouw gezondheid. De uitkomsten kun je meenemen naar je zorgverlener. Of op je koelkast hangen, zodat je af en toe weer ziet: daar doe ik het voor.

Ervaringen delen

Wil jij ervaringen delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt? Harteraad zorgt voor onderlinge ontmoetingen. Je kunt je ook aansluiten bij Harteraad. Door jouw steun kunnen we meer realiseren voor mensen met een hart- en vaataandoening.

Op hartvrienden vind je informatie over leven met een aangeboren hartaandoening.

Ook naasten kunnen hun ervaringen delen via Naasten in Beeld.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief