Behandeling van het Brugada syndroom

Behandeling van het Brugada syndroom is niet altijd nodig. Wanneer je geen klachten hebt of er geen duidelijke afwijkingen te zien zijn hoef je niet behandeld te worden. Wel is het belangrijk om je aan bepaalde leefregels te houden, zoals het vermijden van bepaalde medicijnen en alert zijn bij koorts. Informatie hierover is te vinden op www.brugadadrugs.org, waar ook een Nederlandse patiëntenbrief te vinden is die je kunt meenemen naar je huisarts en apotheker.

Bij risico op gevaarlijke hartritmestoornissen is het wel belangrijk om het Brugada syndroom te behandelen. Zo kan plotseling overlijden worden voorkomen.

  • ICD: een ICD is een kastje dat onder je huid wordt geplaatst. Wanneer het hartritme afwijkt geeft de ICD een elektrisch schokje. Hierdoor wordt het hartritme weer hersteld.
  • Medicatie: lees hier meer over onder het kopje ‘Medicatie bij het Brygada syndroom’.
  • ECG bij koorts: sommige mensen met het Brugada syndroom reageren heftig op koorts. Koorts zorgt bij hen voor ernstige hartritmestoornissen. Daarom krijgen zij het advies om bij koorts direct een hartfilmpje te laten maken. Hiermee kan de werking van het hart in de gaten gehouden worden.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief