Brugada-syndroom

Het Brugada-syndroom is een erfelijke aandoening waarbij de elektrische activiteit van het hart verstoord is. Dit kan leiden tot verschillende ritmestoornissen. Bij Brugada ziet het hart er normaal uit, maar is het ritme verstoord. Meer weten over het Brugada-syndroom? Kijk dan op onderstaande pagina’s:

BrugadaDrugs.org (Engelstalig)
Hartstichting
Erfelijkheid.nl

Richtlijn Informeren van familieleden bij erfelijke aandoeningen

Deze richtlijn gaat over vastgestelde erfelijke aandoeningen door middel van DNA-onderzoek. In de richtlijn wordt beschreven welke familieleden na het vaststellen van een erfelijke aanleg geïnformeerd zouden moeten, door wie dit gebeurt en op welke wijze en hoe daarin begeleid wordt.

Ervaringen delen
Er zijn veel mensen die een vergelijkbare ervaring hebben. Harteraad biedt een online plek, waar je informatie kan uitwisselen. Hier kan je met elkaar in gesprek gaan, over jouw ervaring en alles waar je tegenaan loopt. Deel je ervaring of stel je vraag in een van de communities.

Terugkijken: webinar Brugada syndroom

Harteraad organiseerde samen met het Erasmus MC een online informatieavond voor mensen met het Brugada syndroom en hun familieleden op 9 maart 2021. Kijk hier het webinar terug

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief