Brugada syndroom

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je het Brugada syndroom hebt, dan ben je hier misschien van geschrokken. En roept het allerlei vragen op. Hoe kom je eraan? En hoe wordt het Brugada syndroom behandeld? We geven antwoord op al jouw vragen.

Wat is het Brugada syndroom? Het Brugada syndroom is een erfelijke hartaandoening. Normaal gesproken pompt ons hart 60 tot 70 keer per minuut. Bij inspanning, bijvoorbeeld als je hardloopt, pompt het hart sneller omdat je lichaam meer zuurstof nodig heeft. Het pompen van het hart wordt geregeld door een elektrisch signaal. Bij het Brugada syndroom is er iets mis met dit elektrische signaal. Hierdoor ontstaan hartritmestoornissen. Je hart kan bijvoorbeeld ineens snel gaan pompen, ook al span je je niet in. 

Oorzaken

Bij iemand met het Brugada syndroom zit er een fout in de genen. Het is een erfelijke aandoening, wat betekent dat het van ouder op kind kan worden overgedragen.

Lees verder: Oorzaken brugada syndroom

Klachten

De klachten van het Brugada syndroom zijn vergelijkbaar met de klachten van hartritmestoornissen. Lees hier meer over deze klachten.

Lees verder: Symptomen van het Brugada syndroom

onderzoek

Onderzoek en diagnose

Om vast te stellen of er sprake is van het Brugada syndroom worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd.

Lees verder: Onderzoeken bij het Brugada syndroom

Behandeling

Behandeling van het Brugada syndroom is niet altijd nodig. Bij risico op gevaarlijke hartritmestoornissen is het wel belangrijk om het Brugada syndroom te behandelen.

Lees verder: Behandeling van het Brugada syndroom

Medicijnen

Er zijn geen medicijnen die het Brugada syndroom kunnen behandelen. In enkele gevallen kunnen er medicijnen voorgeschreven worden die hartritmestoornissen voorkomen.

Lees verder: Medicatie bij het Brugada syndroom

Hoe helpt Harteraad?

Waar je ook tegenaan loopt, je staat er niet alleen voor.

Lees verder: Harteraad komt op voor de belangen van mensen met het Brugada syndroom

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief