Je krijgt de diagnose boezemfibrilleren. Dat kan even schrikken zijn. Veel informatie krijg je van je arts. Maar vaak komen thuis ook de vragen. Mag ik dit nog wel? Moet ik hier eigenlijk rekening mee houden? Dit kan je onzeker maken. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen die we krijgen van mensen met boezemfibrilleren.
Feiten en fabels over boezemfibrilleren: wat moet je (niet) geloven?
Heeft jouw slaappatroon invloed op boezemfibrilleren? En klopt het dat sporten boezemfibrilleren kan uitlokken? In dit artikel bespreken we een aantal veel besproken feiten en fabels rondom boezemfibrilleren.
Lees verder: boezemfibrilleren en feiten & fabels.
Hoe ziet mijn toekomst met boezemfibrilleren eruit?
Het is de meest voorkomende hartritmestoornis: boezemfibrilleren . Heb jij, of iemand in je directe omgeving, te horen gekregen dat je boezemfibrilleren hebt? Ondanks dat je niet de enige bent, kunnen we ons goed voorstellen dat dit voor emoties zorgt. En dat je je misschien zorgen maakt over de toekomst. Want wat als de klachten erger worden? En wat betekent boezemfibrilleren voor jouw toekomst?
Lees verder: boezemfibrilleren en mijn toekomst.
Diagnose boezemfibrilleren: kan ik nog sporten?
Het is goed om je leven aan te passen wanneer je klachten hebt, maar wat als je klachten ervaart bij sporten? Moet je er dan helemaal mee stoppen? In dit artikel geven we antwoord op een aantal veel gestelde vragen over sporten en beweging bij boezemfibrilleren.
Lees verder: boezemfibrilleren en sporten.
De invloed van stress op boezemfibrilleren
Iedereen heeft weleens last van stress: een gevoel van druk, spanning of je zorgen maken. Een beetje stress kan geen kwaad. Het zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld met enthousiasme een nieuwe uitdaging aangaat. Of nét een tandje harder werkt om een doel te bereiken. Maar wat als de stress teveel wordt? En je ook last hebt van boezemfibrilleren? Regelmatig vragen mensen zich af of dit met elkaar te maken heeft.
Lees verder: stress en boezemfibrilleren.
Uitlokkers van boezemfibrilleren
Naast de verschillende oorzaken zijn er ook verschillende dingen die een aanval van boezemfibrilleren kunnen uitlokken. Ook deze uitlokkers verschillen per persoon. Door je bewust te zijn van wat een aanval bij jou uitlokt kun je hier rekening mee houden. Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende uitlokkers van boezemfibrilleren.
Lees verder: uitlokkers van boezemfibrilleren.
Hoe vertel ik mijn omgeving dat ik boezemfibrilleren heb?
Op het moment dat je te horen krijgt dat je boezemfibrilleren hebt kan dit even slikken zijn. Van de één op de andere dag verandert jouw leven. Hoe veel of weinig klachten je ook hebt, boezemfibrilleren heeft invloed op je leven. En het is iets wat je vroeg of laat met (een aantal) mensen in je omgeving zult delen. Maar hoe pak je dit aan als je zelf nog aan het idee moet wennen? En als je niet weet hoe de toekomst eruit ziet, wat moet je anderen dan vertellen? Onderstaande tips kunnen je helpen om het gesprek aan het gaan.
Lees verder: boezemfibrilleren, hoe vertel ik het mijn omgeving?
Boezemfibrilleren en voeding: moet ik nu (heel) gezond gaan eten?
Een gezonde leefstijl, zoals gezonde voeding, kan helpen om de klachten te verminderen. In dit artikel geven we je hier een aantal tips voor, zodat je jouw gezondheid een handje kunt helpen.
Lees verder: boezemfibrilleren en voeding.
Welke vormen van boezemfibrilleren zijn er?
Wist je dat er verschillende vormen van boezemfibrilleren zijn? Het verschil tussen de soorten boezemfibrilleren zit hem in hoe vaak het boezemfibrilleren voorkomt en hoe lang een aanval duurt. En dan heb je ook nog boezemflutter, wat erg op boezemfibrilleren lijkt. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende vormen van boezemfibrilleren en leggen we uit wat het verschil met boezemflutter is.
Lees verder: welke vormen van boezemfibrilleren zijn er?
Antistollingsmedicatie en alcohol: gaat dat samen?
Want hoe zit het met dat glaasje wijn bij het eten? Mag je nog alcohol drinken wanneer je antistollingsmedicijnen slikt? In dit artikel vertellen we je er meer over.
Lees verder: antistollingsmedicatie en alcohol.
‘Pill in the pocket’: wat is dat nu precies?
Misschien heb je de term al weleens voorbij horen komen: ‘pill in the pocket’. Dit betekent ‘pil op zak’. Het is een behandeling die gebruikt kan worden bij mensen die af en toe te maken hebben met paroxismaal boezemfibrilleren. Benieuwd hoe dit werkt? We vertellen je er meer over in dit artikel.
Lees verder: Pill in the pocket.
Pacemaker: wat is het? Wanneer kom je in aanmerking? En nog meer vragen.
Informatie over pacemakers vind je op diverse websites. Toch krijgen we er veel vragen over. Voor jou hebben we daarom de tien meest gestelde vragen op een rijtje gezet.
Lees verder: De 10 meest gestelde vragen over pacemakers.
Staat jouw vraag hier niet tussen?
Wil jij praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als jou? Zodat je even je hart kan luchten door je verhaal te delen? Of zoek je ervaringen en wil je vragen stellen aan mensen die ook een hartritmestoornis hebben? Word dan lid van de ‘Harteraad community: hartritmestoornissen‘. Hier kan je met elkaar in gesprek gaan: over jouw ervaring en alles waar je tegenaan loopt.
Harteraad community: hartritmestoornissen
Word lid