Medicijnen bij een aneurysma

Een aneurysma los je niet op met medicatie. Wel kan medicatie ervoor zorgen dat de groei van een aneurysma vertraagd wordt. Mogelijke medicatie die voorgeschreven kan worden lees je hieronder.

Medicatie bij een aneurysma

Plaatjesremmers:
bloedplaatjes kunnen ervoor zorgen dat bloed gaat klonteren. Plaatjesremmers, zoals aspirine, zorgen ervoor dat deze bloedplaatjes minder goed werken waardoor de kans op klonteren (bloedstolsels) minder wordt.

Cholesterolverlagers:
deze verlagen, zoals de naam het zegt, het cholesterol. Cholesterol is een soort vet dat in je bloedaders zit. Wanneer je hier teveel van hebt en/of deze aan de binnenkant van het bloedvat blijven plakken zorgt het enerzijds voor een nauwere doorgang in de slagaders en anderzijds voor een hogere druk op andere plekken van de slagader. Door cholesterolverlagers te gebruiken wordt de doorbloeding in de slagaders bevorderd.

Bloeddrukverlagers:
deze kunnen voorgeschreven worden wanneer er sprake is van een hoge bloeddruk en er dus veel druk uitgeoefend wordt op de plek van het aneurysma. Door de druk te verlagen, verlaagt de kans op scheuren.

Lees hier meer over de specifieke medicatie voor een aneurysma in de buik, een aneurysma in het hoofd, aneurysma in de borst en een aneurysma in de hals.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief