Medicijnen bij een aneurysma in het hoofd

Medicatie kan een aneurysma in het hoofd niet oplossen. Het kan wel de groei van het aneurysma vertragen.

Medicijnen bij een aneurysma in het hoofd

Plaatjesremmers:
in je bloed zitten bloedplaatjes. Deze zorgen ervoor dat je bloed stolt. Ze veroorzaken soms ook klonten in je bloed. Klonten kunnen ervoor zorgen dat het bloed minder goed door je bloedvaten stroomt en op andere plekken de druk in het bloedvat hoger wordt. Hiertegen krijg je plaatjesremmers. Een voorbeeld van een plaatjesremmer is aspirine. Dit zorgt ervoor dat de bloedplaatjes minder goed werken waardoor de kans op klonten in je bloed minder wordt.

Cholesterolverlagers:
cholesterol is een soort vet dat in je bloedaders zit. Wanneer je hier teveel van hebt en/of deze aan de binnenkant van het bloedvat blijven plakken zorgt het enerzijds voor een nauwere doorgang in de slagaders en anderzijds voor een hogere druk op andere plekken van de slagader. Door cholesterolverlagers te gebruiken wordt de doorbloeding in de slagaders bevorderd.

Bloeddrukverlagers:
deze worden voorgeschreven wanneer je een hoge bloeddruk hebt. Er wordt dan veel druk uitgeoefend wordt op de plek van het aneurysma. Door de druk te verlagen, verlaagt de kans op scheuren.

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief