Leven met een aneurysma in de buik

Ongeveer 50.000 mensen in Nederland hebben een verwijde aorta in hun buik. Minstens 1.000 mensen per jaar sterven omdat het aneurysma scheurt. Harteraad komt op voor de belangen van mannen en vrouwen met een aneurysma in de buik. Want waar je ook tegenaan loopt, bij ons sta je er niet alleen voor.

Ervaringen lezen

Hans kreeg een aneurysma in de slagaderen van zijn bekken. Twee jaar nadat het werd vastgesteld, werd hij geopereerd. Het herstel verliep moeizaam en Hans kan nog steeds niet goed lopen. Ondanks alles blijft hij positief. Op zijn zittende fiets maakt hij mooie tochten en hij gaat graag bergbeklimmen in Frankrijk. Dat laatste kan omdat zijn armen sterker zijn dan ooit. Lees hier het ervaringsverhaal van Hans over leven met een aneurysma.

Deel je ervaring en help andere mensen met een aneurysma in de buik

Samen kunnen we de zorg in Nederland nóg beter maken. En dat kunnen we niet alleen. Jij kan daarbij helpen door jouw ervaring te delen. Bijvoorbeeld over het contact met je arts, jouw ervaring met medicijnen of je mening over de zorg.

Harteraad deelt dit vervolgens met zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers en de politiek. Zo help je mee de kwaliteit van leven voor mensen met hart en vaataandoening te verbeteren. Schrijf je in voor het Harteraad panel

Lees ook:

Meld je aan voor de Harteraad nieuwsbrief