Kom je net uit het ziekenhuis? Of heb je al langer een hart- of vaataandoening? Dan is bewegen belangrijk.
Regelmatig bewegen verkleint de kans op verslechtering van je aandoening. Het kan zelfs een nieuw incident voorkomen.

Vind de juiste zorg bij jou in de buurt

Uitgebreid zoeken

Actueel

Hartrevalidatie op de kaart om onnodige hartproblemen en sterfte te voorkomen

Harteraad heeft de hartrevalidatie in Nederland in kaart gebracht. Vanaf nu staat op de kaart welk ziekenhuis of revalidatiecentrum hartrevalidatie aanbiedt. Ook zie je hier welke begeleiding in dat ziekenhuis of centrum mogelijk is.

lees meer

Goed voorbeeld #1 – Hartrevalidatie bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda

Harteraad zoekt door heel Nederland naar goede voorbeelden van hartrevalidatie. Waar vind je de meest op maat aangeboden programma’s? Waar verloopt verwijzing vlekkeloos? Of waar wordt veel aandacht geschonken aan de periode ná hartrevalidatie? Wij hebben ze gevonden en we laten ze graag zien. Zodat iedereen weet hoe goede hartrevalidatie eruit ziet.

lees verder
Banner illustratie van eten en medicijnen

Meld bijwerkingen voor veiliger medicijngebruik

Harteraad vindt het belangrijk dat je kunt beschikken over veilige en betaalbare medicijnen. Geef bijwerkingen door, zodat er een completer beeld komt van de veiligheid van medicijnen.

lees verder
Meer actueel

Download hier de beweegspecial!

Bewegen na een hartinfarct of een ander incident kan lastig zijn. Het kan veel angsten, maar ook vragen oproepen. Hoe kun je het beste beginnen? Wat mag wel en wat mag niet? Daarover vind je in het magazine meer informatie. Ook over hoe hartrevalidatie in elkaar zit, hoe en waar je op eigen initiatief kunt bewegen en het bewegen kan volhouden. Specialisten komen aan het woord, maar ook ervaringsdeskundigen.

Download